Orange Lemon House / Daniel Moreno Flores + Santiago Vaca Jara…

first_img “COPY” “COPY” Houses Photographs Projects Architects: Daniel Moreno Flores, Santiago Vaca Jaramillo Area Area of this architecture project CopyHouses•Quito, Ecuador Ecuador Project gallerySee allShow lessA Green Vision for Finland in 2070Architecture News15 Projects of Steel Stealing the ShowArticles Share Save this picture!© Andrés Villota Pelusa+ 30Curated by Clara Ott Share Photographs:  Andrés Villota Pelusa, Santiago Vaca Jaramillo Orange Lemon House / Daniel Moreno Flores + Santiago Vaca JaramilloSave this projectSaveOrange Lemon House / Daniel Moreno Flores + Santiago Vaca Jaramillo Lead Architects: 2017 Daniel Moreno Flores – Santiago Vaca Jaramillo ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/917712/orange-lemon-house-daniel-moreno-flores Clipboard Area:  65 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily Orange Lemon House / Daniel Moreno Flores + Santiago Vaca Jaramillo Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/917712/orange-lemon-house-daniel-moreno-flores Clipboard CopyAbout this officeDaniel Moreno FloresOfficeFollowSantiago Vaca JaramilloOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesQuitoEcuadorPublished on May 24, 2019Cite: “Orange Lemon House / Daniel Moreno Flores + Santiago Vaca Jaramillo” [Casa Naranja Limón / Daniel Moreno Flores + Santiago Vaca Jaramillo] 24 May 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?橙色柠檬屋 / Daniel Moreno Flores + Santiago Vaca Jaramillo是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Construction:Luis GuamánCollaboration:Xavier Navarrete, Nicole Montero y Christian PazmiñoWork Residence:Cristian NavarreteIllustration:Martin PasacaTranslation:Pablo BetancourtCity:QuitoCountry:EcuadorMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Andrés Villota PelusaRecommended ProductsWoodTechnowoodPergola SystemsWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWoodLunawoodThermowood FacadesEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAText description provided by the architects. A home destined to become quickly a definitive home because the owners were looking for a house that would allow them to leave the rental department soon and thus stop paying endless fees. The challenge was to design the project in a month and to build the house of 65m2 in two months. A house which had to be an affordable one, for this purpose blunt design strategies were defined: to create a structural constructive system that requires little time of execution and covers a large area.Save this picture!© Santiago Vaca JaramilloSave this picture!SectionSave this picture!© Santiago Vaca JaramilloInitially, the owners looked for a house of containers, nevertheless they required ample spaces, also had to cover them and modify them the reason why the sense of its reuse was lost. For that reason, a system of corrugated rod trusses that allows containing spaces was defined concretely and virtually, besides the importance of structuring with our own measures for different uses.Save this picture!© Andrés Villota PelusaThe foundation was built quickly with the leftovers from the rods and they were made as piles. The modulation of the house is a function of the material (the trusses are 7.2 meters long), so it is distributed every 1.20 m x 2.40 m in height to receive industrial plates and reduce execution costs. However, in such a fast process we leave space for the spontaneous and the definition in the work in progress.Save this picture!© Andrés Villota PelusaWith all those involved, multiple meetings were held that generated a sense of belonging, and in a process of maturation of the project it was decided to use pieces of Radiata Pinewood for the secondary structure; and the closings of the house that are placed inside the structure, in order to gain a comfortable feeling in the interior spaces.Save this picture!© Santiago Vaca JaramilloSave this picture!SectionsSave this picture!© Santiago Vaca JaramilloThe habitable spaces are fragmented as volumes, to have better contact with the exteriors, to allow plant growth between the blocks and also deprive views by the different displacements. As a small house, possible future growth is planned. The diagonals of the trusses and the wooden diagonals that structure the house crosswise define the shapes of the house. The result is a cozy house that allows them to formulate new challenges.Save this picture!© Santiago Vaca JaramilloSave this picture!DiagramsSave this picture!© Santiago Vaca Jaramillo last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *